Mijn afstudeerproject Glowing Orb
Licht is één van de belangrijke dingen in ons dagelijks leven. Licht kan ons namelijk bepaalde emoties laten ervaren en ook allerlei gevoelens oproepen. Ik ben opzoek gegaan naar hoe ik licht in mijn ontwerp naar voren kan laten komen. Ik ben vanuit een verzameling met transparante materialen begonnen. Daarna ben ik gaan experimenteren door licht er op verschillende manieren doorheen te laten schijnen. Ik ben op zoek gegaan naar een onverwachts en verassend effect. Ik merkte dat door met licht te spelen het een rustgevend effect op me had. Licht blijft mij altijd fascineren door de manieren waarop het door transparant materiaal wordt vervormd. Iedere keer zie je er iets anders in. Het is alsof je naar de zee staart; het blijft de zee, maar toch verandert de zee voortdurend.
https://exposure-archief.hku.nl/2021/student/#5920592/vera-geldermans/sp_fa_22=62

Nadat ik een heel afstudeerjaar aan dit project heb gewerkt was ik nog niet helemaal tevreden over het uiterlijk van de Orb. Ik heb samen met vier anderen Springplank expositie 2021 georganiseerd. Springplank is een fysieke expositie voor en door afstudeerders. We kregen ook dit jaar geen fysieke eindexpositie terwijl wij dit als ontwerpers wel echt nodig hebben. We besloten dat dit jaar weer zelf te organiseren. Dit vond plaats van 15 t/m 19 september 2021. hier vind je alle informatie: https://www.springplankexpositie.nl/
Ik heb tussen het afstuderen en de expo nog aan mijn Orb gewerkt. Het lichteffect was precies zoals ik wilde maar ik vond de afwerking te grof met de schroeven. Ik heb mij volledig op het 3Dprinten gefocust en met wat hulp een dubbel schroefdraad ontworpen. Het grootste schroefdraad zorgt ervoor dar de bollen bij elkaar worden gehouden. Je draait het grote schroefdraad namelijk in het midden vast omdat er in het middelste plateau een opening zit. Eerst had ik een ge3dprint bed onderin de bol waar de arduino zat. Ik merkte dat het heel lastig was om deze perfect te krijgen. Ik heb er daarom voor gekozen om alles in het midden te plaatsen nog wel zichtbaar maar niet direct. De ledjes zijn zo ook iets mooier weggewerkt. Het klein schroefdraad past perfect in het grote schroefdraad. Deze is ervoor om het lichtobject te kunnen stellen en te richten.

Springplank Expositie aftermovie 2021

You may also like

Back to Top